iPhones historia

iPhones historia


iPhone är en smartphone som utvecklats av Apple. iPhone lanserades den 29 juni 2007 på WWDC (Worldwide Developers Conference) i USA. Redan första modellen var helt fokuserad på telefonens stora touch screen, endast ett fåtal knappar fanns.

I juli 2008 släppte Apple nästa version av iPhone, denna benämndes iPhone 3G och, som namnet antyder, var utrustad med 3G-teknik. Vid denna uppdatering försågs den tidigare aluminium och plast-försedda baksidan med ett rundat plastskal.

Lite mindre än ett år senare kom nästa version. Denna uppdatering hade störst fokus på prestanda och benämndes även som iPhone 3Gs, där s:et stod för ”speed”, designmässigt gjordes inga förändringar. Andra nyheter var större arbetsminne och en bättre kamera.

Nästa iPhone döptes till iPhone 4, denna lanserades i juni 2010. I samband med denna modell lanserades även en större uppdatering på operativ systemet. Uppdateringen fungerar både för iPhone 3G, 3Gs samt iPhone 4, däremot kan iPhone 3G inte dra nytta av alla nya funktioner. Telefonen i sig fick en del större förändringar vad det gäller design och prestanda. Designmässigt blev den plattare och lite mer kantig och försågs med glas och aluminium detaljer. Hårdvarumässigt fick den en starkare processor, bättre kamera (två stycken) och en mycket bättre skärm.