Facebook släpper notifikationer till appar

Facebook släpper notifikationer till appar


Facebook lanserar en ny funktion för utvecklare av Facebook-appar. Denna funktion möjliggör för appar att skicka notifikationer till dess användare. Dessa hamnar i användarens vanliga notifikationslista, vilken har ett högt fokus hos användaren. Funktionen är än så länge i ett beta-stadie. Denna funktion kommer högst sannolikt kraftigt öka trafiken av notifikationer och därmed även den röda siffran över ikonen. Klicka vidare och se en video om funktionen.
I framtiden kan detta betyda att notifikationslistan blir ”spammad” med notifikationer från appar. På grund av den risken har Facebook informerat utvecklare om hur de bör nyttja funktionen och hur de gör kvalitativa notifikationer. Exempelvis ska man undvika ord som ‘Click Here!’ ‘Check this out!’

Det finns även möjlighet till opt-out på notifikationerna. Klickar man på krysset högst upp till höger så får man inte fler notifikationer från den appen. Det är positivt att Facebook gjort det så pass enkelt att ”släcka” notifikationer från specifika appar. Detta sätter stor press på app-utvecklarna att inte utnyttja funktionen på ett felaktigt sätt då det finns en hög risk att användarna klickar bort appen.

Facebook kommer visa statistik för notifikationerna, där kommer man kunna se hur många klick varje notifikation får. Det ska bli väldigt intressant att se vad de nya notifikationerna får för genomslag.