Facebook App Center – vad är nytt?

Facebook App Center – vad är nytt?


Facebook släppte tidigare i sommar sitt nya App Center. Frågan är vem som vinner på detta och hur det påverkar användarna.


Facebook App Center ska vara det självklara sättet att hitta bra appar och spel. I korthet har Facebook gjort det enklare att hitta populära appar till Android, iPhone, iPad eller Facebook.

På Facebooks App Center kan användare hitta sociala applikationer som kan användas via Facebook i både sin mobiltelefon och sin dator. Populära applikationer som SongPop, Draw Something, Spotify, Instagram och andra populära Facebookspel som är byggda för Facebook, iOS, Android och/eller webben.

Facebooks App Center finns tillgänligt på Facebook.com samt i Facebook-apparna för iOS och Android. Apparna sorteras på vad ens vänner använder, appens populäritet men det finns också en vanlig sökfunktion.

Hittar man en applikation som man vill ha till sin mobiltelefon kan man enkelt skicka över appen från datorn till sin mobil genom att Facebook-appen öppnar en snabblänk till applikationen på antingen Android Market eller App Store. Detta underlättar installationen av en ny app på mobilen oerhört.

Vem vinner på detta?

Facebook kommer tack vare App Center skaffa fler användare till bra appar som är byggda för iOS eller Android. Detta är givetvis en stor vinst för både Google och Apple som ständigt letar nya sätt att nå ut med appar byggda för deras enheter.

Men med detta blir Facebook också det självklara valet som socialt medie. Facebook driver på utvecklingen av sociala appar. Desto fler som använder en applikation desto mer tjänar utvecklaren bakom applikation (via annonsintäkter, prenumerationskostnader, varumärkeskännedom eller appens inköpskostnad).

En spännande utveckling och helt klart rätt steg för Facebook att ta då mobila applikationer och användningen av sociala medier i mobilen ökar för varje dag.