Använd Pinterest för öka att trafiken till din hemsida

Använd Pinterest för öka att trafiken till din hemsida


Vill du ha mer trafik till din webbplats? Att få pins från din hemsida postade på Pintrest kan vara ett sätt att öka engagemanget och öka antalet besökare.

Pinterests ökar kraftigt och enligt analysföretaget ComScore har tjänsten ökat med 4377% sedan maj 2011. Genom att synas där kan du locka fler användare till din hemsida, dessutom indexeras alla länkar på pinterest av sökmotorerna vilket ytterligare kan öka det värde sökmotorerna använder för att värdera sidans kvalitet.

Här kommer några tips på hur du ska kunna öka mängden trafik från Pinterest:

1. Dela mycket innehåll

Ett av de bästa sätten att marknadsföra din site är att ”pinna” en mängd bilder till en av dina boards. Dela både av dina egna och andras bilder. Sikta på att skapa en innehållrik board som riktar sig till folk som söker efter det ämnet du delar med dig av. Om du redan har en stadig följarkrets på Pinterest kan du öka trafiken till din hemsida genom att pinna innehåll från din egen sida. Dela både innehåll från din egen sida och från andras på samma board, det ökar trovärdigheten för dina pins.

2. Skapa högre bilder

En aktuell studie gjord av Dan Zarrella visar att högre bilder får fler pins och repins.

Vill du att dina bilder ska delas mer på Pinterest bör du fokusera på att göra bilderna högre. Ett sätt att göra bilderna högre är att kombinera flera bilder till en där det är möjligt.

3. Lägg till bilder till alla poster

Varje sida eller bloggpost bör använda minst en bild och bilden måste vara minst 110×100 pixlar stor. Det gör den möjlig att pinna och finns det inga bilder kommer sidan inte heller få uppmärksamheten från Pinterest.

Om du vill ta det ett steg längre, använd helt enkelt fler bilder.