8 saker att göra före lunch

8 saker att göra före lunch


En nyligen publicerad studie i amerikanska psykologförbundets medlemstidning menar att morgonpigga människor generellt är lyckligare än nattugglor.

En av anledningarna till detta tros vara att samhället är anpassat efter den morgonpiggas schema. Om du idag har svårt att anpassa dig till ett schema för den morgonpigga kommer här några tips på vad du kan göra, hämtade från den tidigare nämnda studien.


1. Dom gör att-göra-lista för jobbet dagen innan

Många är övertygade om att skriva att-göra-listor är nyttigt, men få är överens om när den behöver skrivas. Genom att skriva listan kvällen innan förlorar du inte viktig ”morgontid” och det fastställer en planering som gör att du kommer sova bättre.

2. Dom sover en hel natt

Att sova bättre ökar din koncentrationsnivå och därmed din effektivitet. Olika personer behöver sova olika länge, men när du hittat din optimala sömnlängd ska du hålla den varje natt. De flesta hälsoexperter säger att minst åtta timmar sömn krävs per natt.

3. Dom snoozar inte

Att skjuta uppstigandet på morgonen med tio minuter åt gången leder till du skjuter på morgonrutinerna och i slutändan kommer det leda till förseing. Sätt alarmet lite tidigare och gå upp på första signalen. Det kommer vara plågsamt i början men med tiden når du en punkt där du går upp med all energi och får saker gjorda som du inte hunnit tidigare.

4. Dom tränar

Träna helst innan jobbet, träning ökar energinivån i kroppen och förbättrar humöret. Dessutom ökar det din mentala skärpa och du får ett ökat tålamod. Men all träning är bättre än ingen träning så är det omöjligt innan jobbet så utnyttja kvällsträningen till att släppa tankarna.

5. Dom har en morgonrutin

Alla behöver en stund för sig själv på morgonen där man mediterar, läser tidningen eller surfar på nätet. Det ger en bra start på dagen och ett bättre humör.

6. Dom äter frukost

Mat ger dig energin som krävs för att du ska kunna koncentrera dig och frukosten är extra viktig eftersom den laddar batterierna efter att du fastat hela natten.

7. Dom kommer till kontoret i tid

Känns ganska uppenbart, men genom att följa de andra råden blir detta enkelt. Planera restiden till kontoret så kan du följa ditt tidigare upplagda schema.

8. Dom kommunicerar med sin chef

Även detta kan låta självklart men genom att hålla en nära kontakt med din chef sätter du rätt prioriteringar och är transparenta med sina framsteg.