5 sätt att bli en bättre utvecklare

5 sätt att bli en bättre utvecklare


Oavsett vilken nivå du är på som utvecklare så vill du troligen utveckla dig och bli bättre på det du gör. Ibland kan det kännas svårt att komma vidare, så här kommer några tips som höjer kvalitén samtidigt som utvecklingen går snabbare och är lärorik.

1. Lär dig ett nytt programmeringsspråk

Att lära sig ett nytt språk kommer ge dig nya tankebanor och en utökad förståelse för programmering. Genom att använda ett språk du inte är van med kan du lära dig nya sätt att tänka som kanske till och med kan appliceras på språk du redan kan.

2. Lär dig skriva

Pekfingervalsen är inte bara långsammare, den leder till fler feltryckningar. Lösningarna på problemet är många, det finns oändligt med gratis skrivkurser på nätet som lär dig maskinskriva korrekt.

Passa även på att lära dig de kortkommandon som finns i de program du använder. Du känner säkert till kortkommandot för att kopiera text, men det finns så många fler som underlättar ditt arbete och gör kodandet snabbare.

3. Lär dig ditt utvecklarverktyg

Om du skriver ut varje variabelnamn helt, byter namn på metoder och klasser och liknande för hand så gör du något som det finns bättre lösningar på. Det finns bra utvecklarverktyg med autokomplettering av namn och funktioner för att byta namn på kodelement.

4. Tänk först och fråga sen

Om du stöter på ett programmeringsproblem som du försökt lösa i en halv minut, vad gör du? Det vanligaste är nog att direkt googla på problemet eller kanske direkt gå till StackOverflow. Ett mer utvecklande sätt är att försöka lösa problemet själv. Ta fram papper och penna och börja skissa på en lösning. Om det inte löser sig, ta en paus och försök sedan igen. Om det ändå inte hjälper så kan du ta hjälp av internet.

5. Gör en sak i taget

Ett vanligt problem vid utveckling är att man försöker göra för många saker samtidigt. Multitasking dödar produktivitet, så istället för att göra flera saker samtidigt är det bättre att samla flera liknande uppgifter och göra dom gemensamt.